Rimfrostturen med Barnas Turlag i 2018

Foto: Atle Wold

Lørdag 27. oktober møtte vi opp ved Merkedammen for historiens andre Barnas Turlagstur til Hoggerstua på Lindverkseter! Det var strålende solskinn oppe ved «dammen», men også minusgrader og det blåste en ganske sur og kald vind; gode sjanser for rimfrost med andre ord!  

5 barn og 4 voksne la så i vei på stien gjennom skogen. Underveis til Hoggerstua gikk vi på bordgang over et myrområde som heter «Tolvmannsmyr», og stoppet ved en plakett som var satt opp der hvor det ble gjennomført flyslipp til Hjemmefronten i Vestfold under andre verdenskrig. Vel fremme ved hytta fyrte vi opp bål ute og vedovnene inne i på hytta, og snart kunne vi kose oss med grillmat!

En liten snøbyge fikk vi også, før vi la ut på vår planlagte ettermiddagstur opp på Barlindkollen. Der oppe blåste det om mulig enda kaldere enn nede ved hytta, men vi fikk da tatt et fellesbilde før vi gikk ned igjen. Inne på hytta var det tid for middag, og så lørdagsgodt og brettspill. Litt lek ute i mørket med hodelykt ble det også tid til før leggetid. Søndag morgen tok vi oss tid til en god frokost, før vi gikk tilbake til Merkedammen i fint, klart høstvær.

Dette var så gøy, at jeg tror vi prøver igjen til neste år!

Ref. Atle Wold


Skrevet av Anne-Lene Stulen 5. november 2018