Barnas Turlag: Hytte til hytte tur – Skrim

Foto: Ole Hvidsten Blytt

Nok en gang var det tid for hytte til hytte tur med Barnas Turlag i Tønsberg. Jeg har vært turleder noen år nå på denne turen. Likevel er det alltid like spennende å møte nye og gamle mennesker til tur på Skrim. Barna mine har telt ned dager helt siden jul – og nå er endelig dagen her!

6 voksne og 6 barn møtes på parkeringa på Omholt fredag ettermiddag. Det er full hytte på Darrebu og et passelig stort turfølge. På tross av mildvær er det godt med snø og ny-kjørte skispor – Perfekt start. Første kveld og natt tilbringes på Darrebu etter en kort skitur fra Omholt. Barna som har vært med før leder an og finner hytta på egenhånd og leken er i gang allerede før sekker og bagasje er kommet inn. Barna står i fokus på BT tur, så leggetiden blir strukket litt og morgenen begynner tidlig. Det er ikke lett å sove på en liten hytte med 6 ivrige barn som vil ut og leke. «Vi må jo se om vi finner igjen bjørnesporene vi så ved doen i går kveld!» Snart har vi pakket og vasket oss ut av Darrebu. Så begynner ferden mot Ivarsbu.

Det er nydelig vær og god glid, så turen går raskt unna. Som vanlig stopper vi på Krokvann for lunsj, bål, lek og moro. Det blir også tid til skattejakt. Når ettermiddagen kommer har vi allerede installert oss på Ivarsbu og fått litt lunk i hytta. Ivarsbu er barnas favoritt – her er ikke innlagt strøm og hytta har bedre plass til lek enn Darrebu. Også er det lørdag med godteri til kvelds.

Søndag morgen bærer det hjemover på ski. Med raskt føre hadde vi tid til bålkos også på vei hjem.  Tusen takk til alle deltagerne for nok en fantastisk tur på Skrim! Jeg håper jeg ser dere igjen til neste år – om ikke vi møtes igjen allerede på neste BT tur?

Vi sees!

Ole Hvidsten Blytt
Turleder BT Tønsberg.

Skrevet av Anne-Lene Stulen 11. mars 2019