Pappatur med kano - 2019

Foto: Atle Wold

På årets pappatur med kano hadde vi gleden av å innvie Tønsberg og Omegn Turistforenings splitter nye kanohenger med 8 kanoer. Tøft at vi nå har vår egen kanohenger!

Vi ankom Kolsjø på fredag kveld i fint vær og litt vind, og i motsetning til i fjor da det var rekordlav vannstand i sjøen, var vannet nå tilbake til «normalen». Værutsiktene var gode, og faktisk skulle været komme til å bli noe av det beste som har vært opplevd i pappaturens historie! Aldri har det vel vært så stille på vannet, og så varmt om natten. Og det var ikke noe å si på været på dagtid heller!

Uansett, på lørdag la i alt 10 kanoer i vei over Kolsjø. Omtrent halvveis lagde vi flåte, slik at de barna som ville prøve seg på å gå fra kano til kano kunne gjøre det. Artig hvor stabilt kanoene ligger når man lager flåte. Inne i enden av sjøen var det faktisk så mye vann i det lille bekkefaret som munner ut i sjøen at det ikke var helt enkelt å få trukket alle kanoene opp på land, men med godt Barnas Turlagssamarbeid fikk vi det til. Derfra gikk turen opp gjennom skogen til den lille tømmerkoia som er turens faste mål. På koia var det allerede overnattingsgjester, og de hadde med seg en søt liten hund. Sjelden har vel en og samme hund fått så mye kos, av så mange barn, på en gang! Turbo ble nesten litt misunnelig…

Vel tilbake i leiren var det tid for skattejakt. Ryktene ville nemlig ha det til at den sagnomsuste Kolsjø-piraten Kaptein Stinketruse hadde gjemt en skatt på Sjørøverøya. Den skulle visst befinne seg et stykke nord for sjørøverbukta, og øst for piratenes gamle leirplass… Etter iherdig leting ble skattekisten funnet, og innholdet fortært!

I år hadde vi med noen soppentusiaster på turen, og kombinert med et godt soppår ga det rekordfangst! Vi hadde også satt ut noen garn, og fikk bra med fisk. Så dermed var det klart for grillet fisk med soppstuing til middag. Det ble en slager, blant pappaene i hvert fall.

Søndag morgen var det også flott vær, og mange av turdeltakerne benyttet anledningen til å padle noen turer til før vi brøt leiren og reiste hjem. Både barn og pappaer har hatt en flott tur til Kolsjø!

Atle Wold

Se bildene fra turen her, tatt av Atle og Kyrre

Skrevet av Anne-Lene Stulen 4. september 2019