Seniortur til Golsfjellet 2-5 sept. 2019

Oppholdet på Guriset Høyfjellshotell i fjor var svært vellykket, derfor valgte vi å reise dit i år også. Værutsiktene var ikke like lovende som i fjor, men hotellet og vertskapet var som vi husket det. En blid vertinne Turid ønsket oss velkommen på trammen da vi ankom om ettermiddagen etter en behagelig bussreise, og kaffe og nystekte sveler ble konsumert mens vi beundret utsikten.

55 seniorer med en gjennomsnittsalder på bortimot 76 år stilte til start denne gangen, og vi hadde lagt opp til to veivalg, en lang og en kort. Og det ble slik at vi fordelte oss i to nesten like store grupper pluss 4-5 «freelancere» som greidde seg på egen hånd. Området på Golsfjellet er lett å orientere seg i. Nummererte poster og kort avstand mellom tavler med kart og avstander i tillegg til at det hele tiden er vid utsikt gjør at det er omtrent umulig å gå seg bort. Og så var det jo også slik at mange av oss hadde vært i dette terrenget tidligere.

Vi var selvfølgelig ute og gikk mesteparten av dagen, tirsdag i oppholdsvær med varm sol på ettermiddagen, onsdag stort sett i regnvær hele tiden, og noen ble nok våte både på bena og på ryggen. Men sure miner? Ikke i det hele tatt. Vi som gikk den lengste turen hadde hele tiden følge av Pondus – husets vakre spaniel som ble vanskelig å motstå når han været vafler i nistepakken! For øvrig var det lite dyreliv å se, bortsett fra 5-6 ryper som vi skremte opp.

Etter mye frisk luft smakte det godt med delikat tre retters middag etterfulgt av allsang, litt hodebry i form av rebus og quiz og sannelig var det noen som hadde overskudd til å ta en dans også!

Men alt har en ende, og vår dyktige sjåfør Tim brakte oss trygt tilbake til Tønsberg. Stor takk til Torun Landsrød og Jan Otto Andreassen som hadde gjort mesteparten av jobben i forkant av turen og som var i dialog med vertskapet under oppholdet.

Ref. Wenche Petterson


Fotografer på turen er Egil Jønsberg og Terje Hansen

Skrevet av Anne-Lene Stulen 9. september 2019