Høstleir på Trollsvann

Turbo kom på besøk i år også! :)
Turbo kom på besøk i år også! :) Foto: Åse Kristin Skorstad

Høstens høydepunkt i Barnas Turlag - Høstleiren på Trollsvann, gikk av stabelen 6-8 september! Til tross for smådystre værmeldinger, møtte i overkant av 60 forventningsfulle store og små opp med telt, sekk og masse eventyrlyst.

Allerede på fredags ettermiddag var de splitter nye kanoene til DNT Tønsberg og Omegn ute på vannet og i bruk. Noen ivrige småfiskere benyttet sjansen til å gyve løs på fiskekonkurransen, her var det ingen tid å miste. Andre lekte gjemsel eller spikket, mens de voksne laget middag. I gapahuken kunne vi høre sang og gitarspill rundt bålet før kvelden, og høstregnet la seg over høstleiren. Mange våknet nok av trommende regn mot telt og lavvoduk denne natten. 

Lørdag tok vi oss god tid til frokost, og på formiddagen gikk vi fellestur til Løkedalsfossen. Ettersom værgudene hadde bydd raust på regnvær var det mye vann, også på vei inn til fossen. Vi måtte hjelpe hverandre over bekker, og balansere på steiner og stokker for å komme tørrskodd frem. Fossen var så stor at vi kunne høre den lenge før vi kom frem, og det veldig spennende å sitte se og høre på alt vannet! En liten gruppe tok turen videre inn i skogen, på jakt etter kantareller - og de fant masse fin sopp som vi stekte sammen på bålet senere. Noen fikk smake på kantarell for aller første gang.


Utover lørdagen sprakk skylaget opp og vi fikk glimt av den sagnomsuste høstsola. Turbo kom på besøk da årets skattejakt på øya tok løs! Visste dere at rever kunne padle kano? Ikke vi heller, så overraskelsen og gleden var stor da han tok turen inn til fastlandet etter at skattejakten var overstått. Mange turbokoser ble utdelt, og små hender ble holdt av en stor, blå pelskledd labb. Forundringen var stor da noen av barna fikk øye på den blå pelsen på naustgulvet gjennom dørsprekken senere på dagen. Kunne det være sånn at rever også skifter ham på høsten? Turbo var i hvertfall sporløst forsvunnet.

Før middagstid grillet vi banan og sjokolade i folie, det var skikkelig godt! Barna fikk prøve seg på pil og bue, og det var veldig populært. Vi så nok starten på et par nye høstleirtradisjoner der!

Da kvelden kom smygende var det klart for refleksløype. Det var utrolig stemningsfullt på Trollsvann da mørket senket seg, faklene på sletta var tent - og lysene fra flere titalls hodelykter slanget seg opp mot kollen bak brønnen. Mange syntes nok dette var turens høydepunkt, både spennende og litt skummelt kanskje? 

 Etterhvert senket roen seg over høstleiren denne lørdagskvelden. Popcornkjelen ble tatt frem, og igjen kunne vi høre lyden av sang og gitar - og barn som lekte med nye og gamle turlagsvenner. Vi voksne fikk noen nye venner vi også :)

Søndag begynte deltakerne å pakke sammen leiren etter frokost. Mange var nok klare for å komme hjem til tørt og varmt tøy etter en våt helg. Fornøyde barn fikk diplom og deltagerpremie  - og dette varmer: mange sa at de helt sikkert kom tilbake neste år også! Våre gitarspillende turdeltagere ymtet frempå om trommer og blåseinstrument neste høstleir, så vi er spente på hva som venter høsten 2020. Gøy blir det nok helt sikkert, da også!

Tusen takk for turen, dere. Vi gleder oss allerede til neste år! 

Skrevet av Åse Kristin Skorstad 5. oktober 2019