Fjellsafari i Vindeggen-Brattefjell

Foto: Martin Aske

Lørdag 11. Juli startet 4 deltakere og 2 turledere på ferden fra Skinnarbu – Rjukan. Etter oppmøte i Rjukan, ventet en minibuss tur til Skinnarbu. På veien fikk vi en uventet guidet tur innom Vemork og innføring i Sabotørenes rute, spennende.                                                     

Første camp ble 1,5 times gåtur fra Skinnarbu, været var fint med litt vind slik at myggen holdt seg unna. Alle spiste seg gode og mette med selvvalgt mat.

Dag 2 startet med fint vær og dagens etappe var på 11-12 km. Først litt på sti og deretter ut i det fri. Tok lunsj ved et vann, som det for øvrig er mange av der oppe. Videre gikk veien mot bunnen av Vindeggen og camp. Dagen ble avsluttet med leirkos, topptur, fisking og kanelsnurrer på stormkjøkken! I dag blåste det ganske bra.

Dag 3 startet med lite vind og godt vær. I dag gikk vi mye opp og ned, tok lunsj ved ei lita seter. Dagens etappe var nok den tøffeste for deltakerne, ca 12-13 km utenfor sti. Vel fremme ved camp hoppet alle deltakere rett i vannet, mens turledere stod igjen og hadde ikke annet valg enn å hoppe uti! Utover kvelden begynte regnbygene å komme, så noen søkte ly i teltene, mens ander søkte ly under tarpen. Innimellom bygende forsøkte vi oss på litt fisking, funka ikke helt.

Dag 4 startet med litt tåke, men den lettet i god tid før vi begynte å gå. I dag var vi tilbake på merket sti og vi gikk ca 12km. Etter flere dager på høyfjellet begynte vi å se mer av småbjørkene, det betydde at vi nærmet oss Gausdalen og Rjukan. Dagens camp ble nok den beste med utsikt til Gaustatoppen, selv med litt regnbyger.

Dag 5, turslutt. I dag ventet en strekning på 5-6 km med en nedstingning på 700 høydemeter, det er bratt! Første stopp ble på Selstali Seter hvor vi kjøpte oss en mektig lunsj av rømmegrøt og saueplapp. Noen kjøpte med seg seterprim og smør. Før de siste par km ned til Rjukan, lagde vi oss et par gå staver. Dette var lurt! Vel nede i dalen hadde vi sett for oss en tur på Rjukanbadet, for å få den perfekte avslutningen på turen, men der var det fullt. Da ble det heller en is på Hyttebyen og evaluering av turen før hjemreise.

Takk for turen, Vindeggen-Brattefjell er verdt et besøk!

Turhilsen Tiri og Martin

Skrevet av Anne-Lene Stulen 22. juli 2020