Seniorenes høsttur 7-10 september.

For tredje år på rad gikk årets langtur til Guriset Fjellstue på Golsfjellet.  

Da sier det seg selv at vi har likt oss godt der oppe hos vertinne Turid og hennes stab, og de skuffet ikke i år heller. Fint turterreng, lyse, luftige salonger og nydelig mat. Guriset ligger på 980 moh med utsikt til Tisleifjorden i nord, og hvis vi beveger oss 70 høydemetre og noen hundre meter vestover har vi flott utsikt i alle retninger, mest dominerende er Hemsedalsfjellene i nordvest. Det er et særdeles godt merket løypenett i området, slik at det er enkelt å orientere seg i stort sett lettgått terreng.

Det primære var selvsagt å gå på tur, og vi la opp til en lang (11-14 km) og en kortere (8-9 km) tur hver dag, og gruppen på 50 fordelte seg med omtrent halvparten i hver gruppe.  Hunden Pondus var mer enn gjerne med på tur, og hadde nok håp om å få en vaffel eller to, men marmor Turid ga streng beskjed om at han bare skulle få sin medbrakte niste.  

Tirsdag gikk turen den korte turen til Golsfjellet Fjellstue hvor vi rastet i liten kuling – videre til Appelsintreet før retur til fjellstua. Den lange turen fulgte samme trase, men med en avstikker til Gurisethovda og Auenhaugen. Onsdag skilte vi lag ved Appelsintreet der den korte turen gikk tur-retur Ørterhovda, mens den lange turen gikk til Veslefjell og Storefjelltoppen.

Etter mange timer ute i frisk luft var det godt å komme tilbake til Guriset hvor kaffen var klar kl.16. Etter middag hygget vi oss i salongen med allsang, quiz (veldig vanskelig andre dagen!) og så viste det seg at noen kan mer enn å gå på tur - Trond hadde brukt den siste tiden til å lære seg å spille ukulele(!) til glede for oss alle. Og Wenche Aa og Åse K bidro med dikt og historielesing. Siste kvelden dukket hotellets altmuligmann opp med sitt «orkester» og underholt med musikk.

Stor takk til Torun Landsrød som har vært administrasjonssjef og Jan Otto Andreassen som blant annet var løypeansvarlig. I tillegg har Brit Sørhaug, Wenche Petterson og Egil Jønsberg bidratt på ulikt vis.

Skrevet av Ulf Heming Rødvik 15. september 2020