AKTIV: Skitur på Blefjell 13. mars

På toppen av Bletoppen
På toppen av Bletoppen Foto: Svein Moen

Aktiv har vært på tur igjen! Denne søndagen sto skitur på Blefjell på programmet.

Den opprinnelig ruta var Nordstul parkering - Vasshølet - Brørsteinan - Bletoppen og ned Langedalen tilbake til parkeringen. Svein hadde imidlertid tatt seg en prøvetur helga før (som den samvittighetsfulle turlederen han er) og funnet ut at Langedalen ikke var noe morsom å kjøre ned. Det var lite snø som gjorde at steiner stakk opp, og skavlete. Det gjorde at vi tok turen om Bleporten til Vasshølet, og "trikkeskinnen" ned til parkeringen. En svært god vurdering.

Vi møttes på Sem kl. 8 denne søndag morgenen, gikk fra Nordstul kl. 10, var tilbake til Nordstul kl. 17 og på Sem igjen kl. 19 - så ingen skal si at vi ikke bruker dagen!

Men for en tur det ble! Fra Nordstul fulgte vi "trikkeskinnene" til Vasshølet. Og etter en liten rast gikk vi opp "lia" på kanten av Rypeskaret, så på nordsiden av Storevatn, rundet Flesebekkble og opp til Brøsteinan. Etter den første nedkjøringen fra Brøsteinan fant vi et lun solhelling for en god rast. Videre mot Bletoppen fulgte vi stort sett sommerruta (uten at vi så noe særlig til den!). Når de nødvendige bildene var tatt og utsikten nytt sklei vi som tidligere nevnt via Bleporten til Vasshølet, og ned til parkeringen på Nordstul. GPS'en viste at vi hadde gått ca 24 km og nesten 900 høydemetre.