En real OPPTUR

Foto: Einar Anbjørn Hansen

750 8. klassinger fikk en fantastisk dag ute med DNT Tønsberg og Omegn. På Hella var det en 9 km lang merket turrute med poster og klipp, samt engasjerende tautrekningsmesterskap i mål. På Re vgs disket friluftselevene opp med et superspennende opplegg.

Tradisjonen tro arrangerte vi Opptur første helgen i mai etter 2 år med korona-pause. 750 elever frigjorde haugevis av energi - og fikk en herlig turdag ute sammen. 

På sedvanlig vis merket trofaste og flinke frivillige opp en spesialrunde fra Nøtterøy Golfbane gjennom ås-landskapet via Øra og målgang på Hellastranda. I mål arrangerte DNT TO en tautrekningskonkurranse til stor entusiasme for både elever og lærere! Selv om tiden ble knapp var det flere klasser som utmerket seg særlig med styrke, iver, samarbeid og konkurranseinstinkt. Særlig Wang ung og Tjøme ungdomsskole gjorde det skarpt her. 

Nytt av året var et opplegg på Re vgs. hvor Andebu og Revetal ungdomsskole var invitert. DNT TO har inngått et samarbeid med friluftslinjene på Re vgs, hvor elevene lager til poster, opplegg, planer og arrangement på vegne av/sammen med DNT. Rapportene tilsier at også dette ble en fantastisk dag for de tilreisende, takket være dyktige friluftselever på Re vgs.Skrevet av Mats Kneppen 10. mai 2022