500 deltakere på Vår DNT-dag 22. mai

Over 500 fornøyde deltakere var innom Vår DNT-dag ved Slottsfjellet 22. mai. Her var aktiviteter, musikk, premier og storfint besøk av både ordførere og Turbo Fjellrev.

DNT Tønsberg og Omegn inviterte søndag 22. mai til storstilt aktivitetsdag for de minste barna på Tallak, like nord for Slottsfjellhøyden. Anledningen var merkedagen "Vår DNT-dag" i frivillighetens år 2022 - og vi fikk virkelig vist frem mye av essensen i DNT.

Barna som kom fikk utdelt aktivitetskort hvor de kunne løpe rundt på tunet for å skyte pil og bue, prøveligge hengekøye, teste soveposer, synge, kaste på bokser, klemme Turbo Fjellrev, og mye mer. Høydepunktet var da Kjetil aka "Groovy K" spilte opp til sang og dans for barna. Så mye engasjerte han at også de voksne måtte danse med på hode-skulder-kne-og-tå.

Styreleder Christian Thaulow fikk mulighet til å skryte av det store arbeidet foreningen gjør i Tønsberg og Færder. 6000 medlemmer, over 200 frivillige, 10 000 dugnadstimer, flere 100 km merka stier, over 300 aktiviteter årlig er bare noen av nøkkeltallene frivilligheten i DNT Tønsberg og Omegn står for.

Vi hadde også invitert ordførerne i våre to kommuner Færder og Tønsberg til å si noen ord hver seg. 
- Det er fantastisk å kunne være med å markere frivillighetens år og DNT på en sånn måte som dette, sa ordfører i Tønsberg, Anne Rygh Pedersen. Hun kunne videre fortelle at hun og hennes egen sønn tidligere var ivrige med i Barnas Turlag.

Ordfører i Færder, Jon Sanness Andersen, nikket enig og kunne legge til at hverken Tønsberg eller Færder hadde vært det samme uten den utrolig viktige frivilligheten. - Vi er innmari stolte og glade i frivilligheten, slo han fast.

Været spilte på lag, og barna var selvgående og flinke i aktivitetene. Underveis kunne de komme til DNT-teltet for å møte de gladeste damer, Tone og Bente. Tone og Bente jobbet for harde livet med å servere saft og kaffe til alle gjestene, dele ut aktivitetskort til barna, gi informasjon om foreningen og til slutt dele ut premier til alle barna som gjennomførte aktivitetene. - Jeg tror vi går tom for premier, ropte Bente på et tidspunkt. Da fikk vi bare mobilisere og hente mer fra kontoret vårt.

Styreleder Christian Thaulow kunne se utover området og stadfeste hvor flott det er å vise frem turmuligheter og Barnas Turlag på denne måten. - Nå håper vi at vi får startet opp enda fler lokale turgrupper for barn, og at alle som er her i dag får lyst til å være mer sammen på tur!

Et høydepunkt til for barna var da Turbo Fjellrev plutselig dukket opp mellom de gamle seterbygningene på området. Det dannet seg raskt en lang kø med barn som ønsket å gi Turbo en skikkelig god kos. Turbo var helt varm av all kjærligheten og dro hjem igjen over 200 klemmer rikere.

Alt i alt en strålende dag i fellesskap utendørs - og tusen takk og all honnør til de flinke frivillige som gjorde dette til en fantastisk dag for så mange mennesker!Skrevet av Mats Kneppen 23. mai 2022