Vellykket mammatur på Skrim

Hytte til hyttetur på Skrim er populært i Barnas Turlag. Denne helgen var det mammaene sin tur til å ta med barna på en begivenhetsrik tur i dette flotte området.

Fredag ettermiddag møttes 8 barn og 4 mammaer på parkeringsplassen på Omholt. Det var førsteklassingene Linnea, Petter, Brede og Jonatan, fjerdeklassingene Patrick, Jakob, Ola og Aurora, og mammaene Hanne, Anette, Beate og Kristina. Det var mange tunge sekker, men også mange sprekinger som var klare for vinterens høydepunkt: mammatur på Skrim. Turbo var selvsagt også med, og alle barna bar hver sin sekk. Det fine følget dro avgårde, og gikk turens første kilometer inn til Darrebu. Etter å ha fått fyr i peisen og laget middag (tomatsuppe), gikk de ivrigste barna ut igjen for å lage hopp i bakken. Når mørket senket seg var det tid for spill: uno og yatzy. Med store godteposer!

Lørdag morgen våknet vi til strålende sol og en fantastisk vinterdag. Det var bare å få i seg frokosten og pakke seg ut av hytta. Føret var bra, formen var fin og humøret på topp. Vi tok en pause ved Krokvann, og ble sittende i nesten tre timer. Vi tente bål og satt på reinsdyrskinn i snøsofaen vi hadde gravd ut. Vi grillet pølser og mahsmellows, og bare koste oss. Men etter hvert gikk vi tom for vann og drikke, og vi måtte pakke sammen for å komme oss videre. Så bar det mot neste mål: Ivarsbu. 

Det første som møtte oss var en vegg full av snø. Snøen på taket hadde rast ned, foran døra. Så mammaene måtte ta spadene fatt og måkte både vei inn til hytta, og fikk vekk snøen foran døra. Barna stod tålmodige og heiet mammaene inn i hytta. 

Ivarsbu er en stor hytte, som hadde stått tom en stund. Det var veldig kaldt der, og vi måtte fyre lenge før varmen satte seg i rommene. Derfor gikk alle ut igjen etter litt skifte av klær, og drakk kakao i solveggen på reinsdyrskinnene. Og som alltid på hytteturer: det må også jobbes litt. Førsteklassingene gjorde en kjempeinnsats i å sage ved. De sagde og bar inn i hytta, og hjalp også til med å hente vann. De store barna lagde nok en gang hoppbakke, og denne gang hoppet de på ski uten å feste bindingene. Veldig morsomt! Etter hvert holdt alle barna på i hoppbakken, og kom ikke inn før mammaene hadde tacoen klar på bordet. Røde i kinna satt alle 12 til bords og koste seg med verdens beste tacomiddag! Alle fniste, lo og pratet, og vi hadde både hviskeleken og «hva sa du»-leken. Kjempegøy!

Søndag morgen var det på tide å pakke seg ut og vende nesa hjem. Men førsteklassingene insisterte på å sage enda mer ved, så det ble en tur i vedboden før vi dro. Det var langt mildere og ganske glatt i skisporene. Vi måtte derfor stoppe etter 200 meter, og få på klister. Det hjalp. De store barna dro avgårde på egen hånd, mens mammaene og førsteklassingene tok det litt roligere. Vi møtte mange i løypa som var imponert over de flinke barna som gikk både langt og med hver sin sekk. Det var mammaene også!

Tusen takk for en fin tur!

Skrevet av Anne-Lene Stulen 30. mars 2016