Nok en onsdagstur i flott vårvær!

Onsdagsturen/seniorturen den 20. april gikk i strålende sol, litt vind og med en skog full av hvitveis.

På denne turen var det med 70 deltagere.

Turen gikk opp på åsen, en noe tøff start for enkelte, videre et stykke på Kyststien før vi gjorde en sving inn i skogen på sti og skogsvei og igjen traff Kyststien og gikk ned til Middelborg; med flott utsikt til Nordre og Søndre Årøy og Geiteskjærene.

Her fulgte vi veien opp til Årøysund , gikk forbi både hus og hytter før vi kom fram til Bukta og Spars veien.  En deltager valgte å forlate gruppen mens vi andre startet på oppstigningen til Velås eller ”Glanærn” som den kalles av alle.  Nå hadde vi gått 5,6 km, her var det rast, med flott utsikt til Kjøleholmen og Lindholmen og Bolærne. Alle var sultne og noen var ganske slitne.

En deltager hadde underveis fått et sår på armen som blødde godt, førstehjelpsutstyret var på plass, og Yvonne som var ankermann kom med to plasterlapper og fikk stoppet blødningen.

Yvonne og jeg bestemte oss for å dele gruppen og lage en kortere og en lengre tur. Ved den store furua var de 24 i Yvonnes gruppe og hun fikk Steinar som en god ankermann. De fulgte den store stien tilbake til Kyststien og Stranda Parkering mens vi andre gikk åsen ned mot Spars vei og fulgte en liten sti som gikk på åskanten langs Oterbekk  til vi kom inn på den store stien de andre hadde fulgt. Jeg fikk Odd som en trygg og god  ankermann. Etter 9,3km. og med en stopp ved en vakker skråning full av hvitveis og blåveis var alle godt fornøyde når vi var tilbake på parkeringsplassen.  

Takk for fin tur til alle deltagerne! Og til Yvonne som har vært med og gått opp løypa, ledet den korte turen og loset bilene på rett vei sammen med Arnhild.  

Hilsen turleder Gro Hagen  

NESTE TUR: 27. APRIL GÅR FRA OSEBERG MED PARKERING PÅ KLOKKERÅSEN SKOLE  med Åshild Johansen som Turleder

Skrevet av Anne-Lene Stulen 25. april 2016