3 gode matoppskrifter til turen

For å legge til ekstra kos på påsketuren gir vi deg 4 oppskrifter på noe godt ved bålet. Å spise dette ute med familien er grunn nok i seg selv for å komme seg på tur!

Appelsinbrownies

En skikkelig hyggelig påskeoverraskelse! Matlaging på bål er en højdare uansett hva som står på menyen. Denne desserten kan barna være med på å lage selv, og har skikkelig påsketema! 

1. Skjær av toppen på en appelsin, hul ut og spis innmaten.

2. Fyll appelsinen 3/4 opp med brownies-røre du har laget hjemme på forhånd.

3. Legg på lokket, pakk inn i folie - og la den godgjøre seg på glørne i bålet i ca. 20 minutter. 

4. Åpne opp og nyt! Husk skje :)


Foto: Marius Dalseg Sætre
Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Salchicha og grønnsaker

Til denne retten trenger du en stekepanne. En du bruker inne kan fint også fungere ute om du ikke har egen turpanne.

Kutt opp og klargjør på forhånd hjemme. Pass på å ikke steke for mye i panna samtidig, og her kan du velge de grønnsakene du vil. Vi anbefaler:

  • salchicha-pølse (sterk)
  • squash
  • paprika
  • sopp
  • løk

Bland til slutt sammen og fordel til alle som vil ha. Her får du en rett med mye smak, farge og lukt.

Foto: Ellen Lande Gossner


Pimpa pinnebrød

Pinnebrød er en superklassiker, og med litt triksing og miksing har du pinnebrød som passer til pølser, som eget måltid eller som dessert.

Ta utgangspunkt i denne oppskriften. Bland først det tørre, så tilsett vann og olje.

500 g mel 
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann

Nå har du basen, og det er nå magien skjer. Velg mellom disse variantene hvor du legger til ingredienser:

  1. Salt, oregano, soltørka tomat, ost og skinke
  2. Brie, spekeskinke og spinat
  3. Sukker, kanel og smør (ha da også en pose dere ruller brødet i like før steking)



Skrevet av Mats Kneppen 25. mars 2021