Hytteregler

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

TOTs tilbud inngår i Den Norske Turistforenings (DNTs) landsomfattende hytte- og rutenett. De deles inn i tre kategorier: betjente, selvbetjente (låst, proviant) og ubetjente (låst, ikke proviant). TOTs ubetjente hytter er utstyrt med ved, gass eller strøm til koking, kopper og kar, ullpledd og dyner. Du må ha med sovepose/lakenpose og mat. Se ellers generell informasjon og eventuelle opplysninger om utstyr under beskrivelsen av hver enkelt hytte på UT.no.

Bare medlemmer får deponere DNTs standard nøkkel, som er tilgjengelig ved å henvende seg til DNT sentralt eller TOTs kontor i Tønsberg. Standardnøkkelen går til alle selvbetjente og ubetjente hytter, og man betaler et depositum, p.t. kr 100,-. Hvis man ikke fornyer medlemskapet sitt, skal nøkkelen leveres inn igjen, og man får tilbake pengene.

Ikke-medlemmer har adgang bare i følge med medlemmer og må betale høyere pris enn medlemmer. Betalingen er differensiert ved at DNT- og lokalforeningenes medlemmer oppnår rabatt. Betaling ordnes ved bankgiro.

Tilsynet med hyttene gjøres på dugnad, så send en liten takk til tilsynet når du besøker ei hytte og hjelp til å gjøre jobben deres lystbetont med å følge deres anvisninger på hytta og forlate den i ryddet og rengjort stand.

Våre hytteregler

1. Skriv deg inn i protokollen ved ankomst. Du har ingen rettigheter på hytta før du skriver deg inn.
  2. Hold orden og okkupèr minst mulig plass, slik at andre besøkende føler seg velkommen.
  3. Vask opp så snart du har spist, tørk av kokeapparat, kjøkkenbenk og bord.
  4. Røyking er ikke tillatt innendørs.
  5. Lakenpose, sengesett eller sovepose skal benyttes. Rist sengetøy og re opp sengen etter bruk.
  6. Det skal være ro i hytta mellom kl.23:00 og 06:00.
  7. Fyr i ovnen med omtanke. Bruk sinkbøtte for å fjerne kald aske.
  8. Forlat hytta slik du ønsker å finne den.
  9. Eget avfall tas med i retur.
  10. Gjør opp for ditt besøk.

Hund på TOTs hytter:

På Darrebu, Hannevoldhytta, Annekset på Trollsvann og Hoggerstua på Lindsverkseter er det dessverre ikke tillatt å ta med hund inn på selve hytta. Den må evt. ligge i bur ute på plassen, evt. i vedskjulet.

På Styggemannshytta er hunden hjertelig velkommen til å være med.

Brannvern

Gjør deg kjent med hytta og plassering av brannslokkingsapparat.

Det er røykvarsler i oppholdsrom og soverom.
Tørk klær i sikker avstand fra ovn.
Benytt hyttas stearinlysholdere, og tenk alltid brannsikkerhet når du plasserer lys på bord, benker og hyller.

Ved brann: Varsle/evakuere de andre i hytta - prøv å slokke - lukk dører og vinduer - gå ut av hytta.